Czas wakacji to okres, kiedy dzieci i młodzież mogą skorzystać z różnych propozycji wypoczynkowo-edukacyjnych. Swoją ciekawą ofertę w Przemyślu przygotował także Caritas Archidiecezji Przemyskiej, bowiem w Świetlicy Socjoterapeutycznej „Perspektywa” odbywa się półkolonia z atrakcyjnym programem.

O szczegółach wakacyjnej akcji Caritas w Przemyślu w poniedziałek, 28 czerwca 2021 r., powiedziała podczas audycji „Po prostu Miłość” Maria Macewicz, wychowawca ze Świetlicy Socjoterapeutycznej „Perspektywa”.

Świetlica Socjoterapeutyczna „Perspektywa” prowadzona przez Caritas Archidiecezji Przemyskiej, jako jedyna placówka w mieście otwarta jest od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 – 16:00. Świetlica organizuje bezpłatne zajęcia dla dzieci i młodzieży oraz zapewnia wyżywienie w postaci śniadania i obiadu. Nie ma ograniczeń, co do miejsca zamieszkania, ale liczba miejsc jest ograniczona (30 osób).

Zapisów można dokonywać osobiście w budynku świetlicy przy ul. ks. Piotra Skargi 6 wypełniając tam specjalny formularz.

Zapraszamy do odsłuchania rozmowy