Zimowa aura nas nie zawodzi, troszkę padającego śniegu, delikatny mróz i całkiem duża grupa przejętych dzieci! Taki widok można było zobaczyć dzisiaj przy kościele parafialnym w Wysokiej.

W ten grudniowy dzień mury wysockiej świątyni gościły uczestników konkursu „Odliczaj z nami dni do Świąt Bożego Narodzenia – Kalendarz Adwentowy”. Patronami tego wydarzenia byli: Ksiądz Prałat Artur Janiec – Dyrektor Caritas Archidiecezji Przemyskiej, Pan Adam Krzysztoń – Starosta Powiatu Łańcuckiego i Pani Joanna Dubiel – Sowa – Dyrektor Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie w Łańcucie. Przedszkolaki i uczniowie klas 1-3 przybyli z Nauczycielami, Wychowawcami, Rodzicami i Dyrekcjami Placówek.

Radość z prezentów ufundowanych przez: Dyrektora Caritas Archidiecezji Przemyskiej, Starostę Powiatu Łańcuckiego oraz przez NORW Caritas w Wysokiej, które zostały wręczone przez: Dyrektora Niepublicznego Ośrodka Caritas w Wysokiej Panią Janinę Surmacz, Pana Starostę Adama Krzysztonia, Panią Dyrektor Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie Panią Joannę Dubiel – Sowę, Księdza Prałata Feliksa Paściaka, była ogromna!
Zdziwienie i zachwyt malujący się na dziecięcych buziach oraz uśmiech na twarzach dorosłych, wynagrodziły wszelki trud włożony w wykonanie prac konkursowych.

Serdecznie gratulujemy wszystkim zwycięzcom i wyróżnionym!

Dziękujemy nauczycielom za opiekę nad dziećmi, rodzicom za dzisiejszą obecność i dyrekcjom wszystkich placówek za pozytywną odpowiedź na nasze konkursowe zaproszenia.