W środę, 26 października 2022 r., Niepubliczny Ośrodek Rewalidacyjno-Wychowawczy Caritas w Wysokiej obchodził jubileusz 15-lecia istnienia i działalności. Uroczystość rozpoczęła Eucharystia w miejscowym kościele pw. św. Małgorzaty i św. Walentego, której przewodniczył abp Adam Szal.

Następnie uczestnicy uroczystości przeszli do sali teatralnej w budynku Caritas przy ul. Farnej, gdzie miała miejsce dalsza część jubileuszowego spotkania połączona z XIV Przeglądem Twórczości Artystycznej Osób Niepełnosprawnych Powiatu Łańcuckiego.

Jubileusz Niepubliczny Ośrodek Rewalidacyjno-Wychowawczy Caritas w Wysokiej, jak i Przegląd Twórczości Artystycznej Osób Niepełnosprawnych Powiatu Łańcuckiego były tematem poniedziałkowej audycji Caritas Archidiecezji Przemyskiej „Po prostu Miłość”. Gościem telefonicznym była Janina Surmacz, dyrektor placówki, która m.in. przybliżyła genezę jej powstania, zakres działalności i zapotrzebowanie na te usługi.

Zapraszamy do odsłuchania rozmowy