W sobotę, 22 kwietnia na zakończenie tygodnia miłosierdzia, w Bukowsku przeżywaliśmy „Dzień Dobra”. To już II edycja tej wyjątkowej, ogólnopolskiej inicjatywy mającej zauważyć i docenić całoroczną pracę Caritas a zwłaszcza jej wolontariuszy. Zorganizowany z tej okazji Piknik Rodzinny stał się okazją do wspólnego radosnego świętowania podopiecznych przemyskiej Caritas, pracowników, wolontariuszy, sympatyków oraz mieszkańców Gminy Bukowsko.

W programie nie zabrakło koncertów lokalnych kapeli, prezentacji kulinarnych wyrobów Kół Gospodyń Wiejskich, wyrobów rękodzielniczych, występu artystycznego dzieci a także świadectw członków Szkolnych Kół Caritas z realizowanych projektów poświęconych Encyklice „Laudato Si”. Zorganizowane wydarzenie wpisało się także w przeżywany „Dzień Ziemi” i towarzyszące jemu inicjatywy, uwrażliwiające na potrzebę troski o nasze środowisko naturalne.

Dziękujemy Władzom Gminy Bukowsko za owocną współpracę oraz Wszystkim zaangażowanym w organizację i przebieg tego wydarzenia.

Ks. Paweł Konieczny

TVP RZESZÓW