Piknik Rodzinny na rzecz Hospicjum w Krośnie

Piknik rodzinny ma przyczyniać się do promowania aktywności dzieci i młodzieży, a także do integracji całych rodzin, które podczas spotkania na świeżym powietrzu będą nie tylko brać aktywny udział  w proponowanych zawodach sportowych – biegi dzieci w różnych kategoriach wiekowych; rywalizacja sportowa rodzin, malowanie twarzy, warkoczyki, animacje dla dzieci, ale skorzystają z oferowanych atrakcji: przewidywane jest postawienie namiotów WOT, Policji, pokazy ratownictwa oraz grupy wysokościowej z Państwowej Straży Pożarnej. Przewidziany jest koncert Orkiestry Dętej  z Krościenka Wyżnego, występy Zespołu Swing oraz inne atrakcje, które służą rozwojowi kulturalnemu, Nie zabraknie dmuchańców dla dzieci, waty cukrowej, popcornu czy frytek. Dla rodzin będzie możliwość nabycia kiełbaski z grilla itp.

Dobroczynny Piknik Rodzinny na rzecz Hospicjum to impreza rodzinno-sportowo-rekreacyjno-kulturalna. W założeniu ma promować aktywność na świeżym powietrzu, rywalizację sportową oraz promować wartości rodzinne – wspólne aktywne spędzanie czasu wolnego. Jakby przy okazji ma być prowadzona kwesta na hospicjum, ale ta dobroczynność nie jest kluczowa – ważne jest pokazanie, że hospicjum to nie tylko miejsce odchodzenia ale i życia – stąd promowanie aktywności. W związku z trwającą pandemią COVID-19 wszyscy są spragnieni możliwości rekreacji, spotkań i imprez na świeżym powietrzu, które w bezpiecznym miejscu – MOSIR, dają gwarancję dobrej zabawy i rozrywki.

Serdecznie zapraszamy 🙂