Projekt

Fundusze Europejskie dla Podkarpacia 2021-2027
PRIORYTET 7 Kapitał ludzki gotowy do zmian
DZIAŁANIE 7.18
Usługi społeczne i zdrowotne świadczone w społeczności lokalnej
Nr Projektu: FEPK.07.18-IP.01-0034/23

Realizatorem projektu jest Caritas Archidiecezji Przemyskiej.

Celem głównym projektu jest zwiększenie równego i szybkiego dostępu do dobrej jakości, trwałych i przystępnych cenowo usług opiekuńczych świadczonych w społeczności lokalnej dla 100 (70K i 30M) osób potrzebujących wsparcia w codziennym funkcjonowaniu (OPWWCF) z terenu powiatu bieszczadzkiego i sanockiego, poprzez kontynuowanie wsparcia w ramach 3 Dziennych Domów Pomocy tj. DDP w Ustrzykach Dolnych dla 30 osób z powiatu bieszczadzkiego, DDP w Zboiskach dla 30 osób oraz DDP w Sanoku (Posada) dla 40 osób z terenu powiatu sanockiego w okresie 01.10.2023-30.09.2027 r. nastąpi dzięki takim działaniom jak:

• dotyczy placówki w Zboiskach – utworzy w ramach przedmiotowego projektu o nr FEPK.07.18-IP.01-0034/23 10 miejsc stacjonarnych w w/w placówce oraz finansowania 20 miejsc utworzonych w ramach RPO WP 2014-2020 20 (30 dostępnych miejsc);
  • dotyczy placówki w Sanoku – utworzy w ramach przedmiotowego projektu o nr FEPK.07.18-IP.01-0034/23 10 miejsc stacjonarnych w w/w placówce oraz finansowanie 30 miejsc utworzonych w ramach RPO WP 2014-2020 (40 dostępnych miejsc);
  • dotyczy placówki w Ustrzykach Dolnych – finansowania 30 miejsc stacjonarnych utworzonych i finansowanych w ramach RPO WP 2014-2020 (30 dostępnych miejsc).