Wszystkim nam jesień kojarzy się z pięknem przyrody, opadającymi liśćmi, kasztanami i dymem z ogniska. Jesień, to również czas wytężonej pracy. Porządkujemy ogrody, działki, grządki, robiąc zimowe zapasy, wypełniając nasze spiżarnie darami jesieni.

Jest to wspaniała okazja do świętowania „Dnia Pieczonego Ziemniaka”.  Tegoroczna impreza odbyła się 21 września w Dom Dziennego Pobytu Caritas w Łańcucie.  Niestety pogoda nam nie sprzyjała, ale humory dopisywały. Dzień Pieczonego Ziemniaka stał się okazją do integracji dzieci i młodzieży z NORW Caritas z Seniorami z DDP Caritas w Łańcucie. Główną atrakcją naszego spotkania był konkurs kulinarny, w którym królował niepodzielnie bohater imprezy – ziemniak, w różnych odsłonach smakowych! W konkursie udział wzięli Seniorzy z DDP Caritas w Łańcucie oraz Wychowankowie grup edukacyjno-wychowawczych oraz zespołów rewalidacyjno-wychowawczych z  NORW Caritas w Wysokiej. Jury konkursowe stanęło przed  bardzo trudnym zadaniem! Jak wybrać najsmaczniejszą i najpiękniejszą potrawę, kiedy wszystkie są takie piękne, apetycznie pachną i smakują… mmm J

Wszyscy z niecierpliwością oczekiwali werdyktu jury.  A więc…

I miejsce – zdobyła I grupa edukacyjno-wychowawcza z NORW Caritas w Wysokiej

II miejsce – pani Elżbieta Kot z  DDP Caritas

III miejsce – III grupa edukacyjno-wychowawcza z NORW Caritas w Wysokiej

Pozostali uczestnicy konkursu otrzymali wyróżnienia! Wszystkim biorącym udział w tym konkursie serdecznie dziękujemy, a nagrodzonym gratulujemy! Nikt nie opuścił dzisiejszej imprezy bez nagrody i pamiątkowego dyplomu!

Dzień Pieczonego Ziemniaka, to wspaniała okazja do wspólnej biesiady. Pieczone ziemniaki, jabłka i kiełbaski z grilla oraz słodki poczęstunek poprzedziły zabawę taneczną przy akompaniamencie akordeonu.

Dziękujemy wszystkim, którzy w tym dniu troszczyli się o dobrą zabawę, atmosferę i umożliwili nam skorzystanie z darów jesieni.