Dnia 12 września 2021 r. na stadionie MOSiRu w Krośnie odbył się Charytatywny Piknik Rodzinny na rzecz Krośnieńskiego Hospicjum. Wydarzenie to zostało przełożone z końca sierpnia z racji pogody, która pokrzyżowała nam plany. Piknik rodzinny zorganizowany przez Centrum Medyczno-Charytatywne Caritas w Krośnie oraz Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Krośnie zainaugurowały biegi dla dzieci i młodzieży na różnych dystansach od 50 m. do 400 m. czym  Każdy z uczestników otrzymał pamiątkowy medal a trzy pierwsze z nich również atrakcyjne nagrody. Atrakcją był pokaz sprzętu ratowniczo-gaśniczego oraz wysokościowego przygotowany przez strażaków z JRG PSOP w Krośnie, a także stoisko Komendy Miejskiej Policji w Krośnie. Najmłodsi mogli skorzystać również z gier, zabaw, malowania twarzy oraz dmuchańców.

Radość spotkania i wspólnej zabawy jest najpiękniejszym darem, jaki może dać człowiek człowiekowi. Mam nadzieję że spotkamy się za rok na kolejnym pikniku.

Ks. Andrzej Dec
Dyrektor Centrum Medyczno-Charytatywnego